Featured picture of post "Suomalaiset ohjelmistoyritykset ThingLink ja 3D Talo kehittivät uuden XR-koulutuksen mallin: kuvapohjaiset ja tietokoneella mallinnetut 3D ympäristöt yhdistyvät ketterissä simulaatioissa"

Suomalaiset ohjelmistoyritykset ThingLink ja 3D Talo kehittivät uuden XR-koulutuksen mallin: kuvapohjaiset ja tietokoneella mallinnetut 3D ympäristöt yhdistyvät ketterissä simulaatioissa

Matias

Interaktiivinen kuva-alusta ThingLink ja teollisuuden virtuaalitodellisuus-ratkaisuihin erikoistunut 3D Talo julkistivat strategisen kumppanuuden, jonka kautta yritykset pystyvät tarjoamaan uusia ratkaisuja yritysten verkkokoulutukseen.

Pandemian myötä yritykset uudistavat digitaalisen oppimisen työkalujaan ennennäkemättömällä vauhdilla. Kokemuksellisten etäoppimisteknologioiden kuten virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden sovellusten kysyntä on kovassa kasvussa. Tälle löytyy hyvin käytännöllinen selitys: jos koulutettavan on hankala tai kallista päästä oppimaan paikan päälle, yritys voi tarjota työntekijälle virtuaalisen koulutuksen, jonka voi käydä läpi omaan tahtiin. Alustavien tutkimusten mukaan virtuaaliset koulutukset toimivat yhtä hyvin tai huomattavasti paremmin kuin paikan päällä luokkahuoneessa toteutettu koulutus. Kun koulutuksia kertyy useampia, asiakkaat ovat kiinnostuneita tekemään koulutustarjonnastaan etäoppimiseen soveltuvia immersiivisiä versioita. Teollisuusyritykset ovat myös siirtymässä ohje- ja huoltokirjoista digitaalisia versioita, jossa opastusvideot aukeavat osoittamalla tuotetta tehtaalla.

3D Talon kehittämän Design Space-ohjelmiston ja ThingLink-teknologian avulla mallinnetuista 3D-ympäristöstä voi tehdä kevyempiä, selaimen kautta katseltavia versioita, jotka toimivat myös mobiililaitteilla. Tämä lisää sisällön käytettävyyttä ja käytön joustavuutta työntekijöiden ja alihankkijoiden koulutuksessa. ThingLinkin avulla 3D malleja voidaan käyttää osana polutettuja skenaarioharjoitteita ja niiiden katselusta saa monipuolista oppimisanalytiikkaa.

“Seuraavan sukupolven internet muodostuu erilaisista tilallisista kokemuksista, jotka tuovat verkon kautta tapahtuvaan oppimiseen uuden ulottuvuuden. Tuotteita ja tiloja voi digitalisoida kuvaamalla, skannaamalla ja mallintamalla. Kuva-pohjaisten tallennusten etuna on nopeus ja kustannustehokkuus, 3D-mallinnettu tila puolestaan voi simuloida ympäristöä jota ollaan vasta rakentamassa. Yhteistyön kautta pystymme tarjoamaan yrityksille kuhunkin tilanteeseen sopivia ratkaisuja, jotka kaiken lisäksi toimivat yhdessä,” kertoo ThingLinkin toimitusjohtaja Ulla-Maaria Koivula.

Kuopiolainen 3D Talo perustettiin vuonna 2016. Yritys kehitti Design Space -ohjelmiston, jolla suunnittelua ja 3D-mallien katselmointia voidaan jatkaa VR-laseilla. Ohjelmistoa Suomessa käyttää mm. Kone, Ponsse ja Afry.

“Tavoitteenamme on olla yrityksen XR-koulutus- ja sisällöntuotantokumppani pitkällä tähtäyksellä. Asetamme alussa sekä työntekijöiden oppimistulosten parantamiseen että koulutuksen kustannussäästöihin liittyvät tavoitteet, joihin pääsemiseksi teemme yhteisen tiekartan. ThingLinkin kanssa pystymme tarjoamaan sekä ketteriä VR-koulutuksia että interaktiivisia, 3D mallinnettuja tiloja, johon yhdistetään IoT-dataa ja kutsutaan kollegoja suunnittelupalaveriin ” toteaa Tatu Säisä, 3D talon toimitusjohtaja.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa sitä, että asiakkaan XR-koulutustarpeita katsotaan kokonaisuutena, ja palvelun tuottamiseen osallistuvat molemmat yritykset. Kokonaisuuteen voi kuulua pienempiä ja suurempia projekteja, kuten esimerkiksi virtuaalisten turvallisuus-, tuote- ja myyntikoulutusten tekeminen, korkean resoluution 360-asteiset videosimulaatiot sekä tuotteiden ja tilojen 3D-mallinnus ja skannaus koulutusta, ylläpitoa ja huoltoa varten.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää ja keskustelemaan oman yrityksesi koulutustarpeista?
Ota yhteyttä:

ThingLink
Aleksi Komu
Kumppanuusjohtaja
aleksi@thinglink.com

3D Talo
Iiro Naamanka
Myyntijohtaja
iiro@3dtalo.fi

Other posts

Featured picture of post "Suomalaiset ohjelmistoyritykset ThingLink ja 3D Talo kehittivät uuden XR-koulutuksen mallin: kuvapohjaiset ja tietokoneella mallinnetut 3D ympäristöt yhdistyvät ketterissä simulaatioissa"

ThingLink at ISTE 2024

Our team is excited to be back at ISTE, and we look forward to reconnecting with old friends and meeting new ones in Denver, Colorado! Here are some topics and ...

Featured picture of post "Suomalaiset ohjelmistoyritykset ThingLink ja 3D Talo kehittivät uuden XR-koulutuksen mallin: kuvapohjaiset ja tietokoneella mallinnetut 3D ympäristöt yhdistyvät ketterissä simulaatioissa"

Launching new Layouts!

Our versatile Text and Media Tag just got even more stylish! We are delighted to share our newest development: ten new attractive layout options. Our Text ...

Avatars of product experts

Meet ThingLink Experts

If you’d like to learn more about what ThingLink can offer to your company, you can schedule an online meeting with one of our product experts below.

Start now
Create unique experiences with ThingLink! It's easier than you think! Start now