Featured picture of post "Virtuaaliset oppimisympäristöt asiakaspalvelualan koulutuksissa"

Virtuaaliset oppimisympäristöt asiakaspalvelualan koulutuksissa

Matias

Virtuaalisia oppimisympäristöjä hyödynnetään yhä enemmän asiakaspalvelualan koulutuksissa. Niissä voi harjoitella haastavia tilanteita turvallisesti, perehtyä uusiin tiloihin ja kerrata työtehtäviä videoilta. 

Gradiassa liiketoiminnan opiskelijat pääsevät harjoittelemaan reklamaatiotilanteita todentuntuisten simulaatioiden avulla. Hotel & Spa Resort Järvisydämen uudet työntekijät puolestaan tutustuvat virtuaalisen kierroksen avulla hotellin laajoihin tiloihin. 

Tähän artikkeliin on koottu esimerkkejä ThingLinkin käytöstä asiakaspalvelualalla.

1. Haastavia asiakastilanteita harjoitellaan VR-laseilla Gradiassa

Gradiassa luotiin ThingLinkillä 360-videosimulaatioteknologiaa hyödyntävä oppimisympäristö. Liiketoiminnan opiskelijat pääsevät harjoittelemaan todentuntuisia, simuloituja asiakastilanteita. 

Asiakasreklamaatioiden hoitaminen on keskeinen osa myyjän ja asiakaspalvelijan työtä. Vuorovaikutustilanteiden harjoitteleminen opintojen aikana on kuitenkin perinteisesti ollut haastavaa. Nyt harjoittelu onnistuu virtuaalisessa oppimisympäristössä missä ja milloin vain. Kokonaisuus on kustannustehokas ja tukee ongelmanratkaisutaitojen kehittymistä ja kykyä soveltaa koulussa opittua käytäntöön.

Pääset tutustumaan Gradian oppimisympäristöön tarkemmin yllä olevasta Virtuaalisen oppimisympäristön käyttö luokkatilassa -videosta.

Toteutuksessa on hyödynnetty ThingLinkin skenaariotyökalua, jonka avulla todellisen maailman tilanteiden ja ongelmien simulointi onnistuu helposti. Skenaario – tässä tapauksessa haastava asiakaspalvelutilanne – kehittyy oppijan tekemien valintojen perusteella. Virtuaalitodellisuudessa on turvallista kokeilla erilaisia ratkaisuja ja nähdä, miten ne vaikuttavat vuorovaikutustilanteeseen. 

Tulevaisuudessa oppimisympäristöä voidaan myös laajentaa kohti simulaatiomaailmaa, jossa opiskelija voi liikkua vapaasti valmiiksi rakennettujen skenaarioiden ohella.

“Simulaatiot ovat tutkitusti tehokas tapa oppia uutta. Tekemällä oppiminen jättää pysyvämmän ja syvemmän muistijäljen kuin esimerkiksi aiheesta lukeminen ja kirjalliset tehtävät. Kun teoriassa opiskeltua sisältöä vahvistetaan käytännön harjoituksilla, osataan toimintatapa paremmin myös aidoissa työtilanteissa. Ensimmäiset palautteet opiskelijoilta ovat positiivisia ja osoittavat, että vastaaville toteutuksille on tilausta.”

Jaana Eirtovaara, Gradia

Lue lisää Gradian VR-oppimisympäristöstä täältä.

Lue lisää ThingLinkin skenaariotyökalusta täältä ja skenaariopohjaisesta oppimisesta täältä

2. Virtuaalikierrokset tutustuttavat tiloihin Hotel & Spa Resort Järvisydämessä

Hotel & Spa Resort Järvisydämen uusille työntekijöille luotiin virtuaalinen perehdytysmateriaali osana Samiedun eWorking-hanketta. Järvisydämessä on monipuoliset palvelut, jotka sijoittuvat moniin rakennuksiin laajalle alueelle. Virtuaalinen perehdytysmateriaali luotiin, jotta uusien työntekijöiden ja Samiedun työssäoppijoiden olisi helpompi ottaa tilat ja työtehtävät haltuun. 

Yllä olevasta upotuksesta pääset tutkimaan perehdytysmateriaalin pohjalta luotua demoa tarkemmin. Varsinaisessa perehdytysmateriaalissa uusi työntekijä liikkuu tiloista toiseen siirtymien avulla. 

Virtuaalisessa oppimisympäristössä tiloissa on helppo liikkua ja uudet työntekijät pääsevät tutustumaan videoiden avulla esimerkiksi välinevuokraamon työntekijöihin jo etukäteen. Tämä voi madaltaa kynnystä työharjoittelun aloittamiseen ja helpottaa tiloissa suunnistusta. Työn lomassa materiaalien avulla on myös helppo kerrata työvaiheita. Mahdollisuus itsenäiseen perehtymiseen säästää myös perehdyttäjien aikaa ja kustannuksia. 

Lue lisää Hotel & Spa Resort Järvisydämen perehdytysmateriaaleista täältä.

Oletko kiinnostunut ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalveluista?

Tarvitsetko yhteistyökumppania interaktiivisten 360-ympäristöjen suunnitteluun, kuvaamiseen ja rakentamiseen? Kaipaatko tukea koulun tai yrityksen tilojen esittelyssä, perehdytyksissä, koulutuksissa tai verkkokoulutusmateriaalien tuottamisessa? ThingLinkin suunnittelu- ja sisällöntuotantopalvelut räätälöidään tarpeidesi mukaan ja ne voivat sisältää esimerkiksi:

  • kierroksen tai esittelyn suunnittelun ja toteutuksen interaktiivisten sisältöjen suunnitteluun ja kuvaamiseen erikoistuneen ammattilaisen kanssa
  • kuvaukset ja editoinnin: kuvat, videot, 360-kuvat, 360-videot, drone-kuvat
  • verkkokurssin tai -valmennuksen suunnittelun, toteutuksen ja ThingLinkin käyttökoulutuksen yhteistyössä asiakkaan kanssa

Lue lisää ja ota yhteyttä:

Aleksi Komu

Sales & Partnerships Director 

aleksi@thinglink.com

+358 50 379 3818

Kysymyksiä?

Voit aina ottaa meihin suoraan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää. Liity myös yhteisöihimme – erityisesti ThingLink Opetuksessa -ryhmään. Olemme todella ylpeitä ryhmistämme ja siitä, miten niissä otetaan vastaan uudet ideat ja jaetaan niitä. Ryhmät toivottavat sinut ilolla tervetulleeksi.

Facebook ThingLink Education | Finland | Italia | Espana | Israel | India 

Twitter ThingLink | ThingLink Education 

Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin osoitteessa education@thinglink.com

Other posts

Avatars of product experts

Meet ThingLink Experts

If you’d like to learn more about what ThingLink can offer to your company, you can schedule an online meeting with one of our product experts below.

Start now
Create unique experiences with ThingLink! It's easier than you think! Start now