
ThingLink palkitaan EdTechX Global Rise -palkinnolla 360-asteisen tarinankerronnan tuomisesta opetukseen
Suomalainen koulutusteknologiaosaaminen sai näkyvyyttä Lontoossa kun ThingLink suoriutui voittajaksi yli 170 yrityksen joukosta EdTechX Global Rise Awards -kilpailussa. ThingLink palkittiin innovatiivisesta 360-asteisen tarinankerronnan tuomisesta opetukseen.
.jpg)
Vuosi sitten toukokuussa lanseerasimme editorin 360-asteisille kuville, jonka avulla opettajat ja oppilaat ovat voineet rakentaa interaktiivisia oppimiskokemuksia virtuaalitodellisuuteen. ThingLinkin teknologian avulla tuhansien koulujen oppilaat ala-asteelta yliopistoihin ovat tehneet audiovisuualisia kierroksia lähiympäristön historiaan ja luontoon. Esimerkiksi Savonlinnan KOULU 360 -projektissa oppilaat ovat kuvia ottamalla ja omia tarinoita nauhoittamalla toteuttaneet virtuaalisen kulttuuripolun alueen kulttuuri- ja historiallisista kohteista. Virtuaalivierailuja on mahdollista tehdä jo metsämuseo Lustoon, Tuomiokirkkoon, pääkirjasto Joeliin sekä Olavinlinnaan sekä tutustua Savonlinnan patsaisiin.
Vaikka monenlaiset virtuaalitodellisuuskokemukset tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden oppimisen kontekstin ymmärtamiseen ja havainnointiin, ThingLinkin ideana on, että oppiminen tapahtuu nimenomaan opiskelijoiden oman tuottamisen, ei pelkastään kuluttamisen, kautta. Lapset ovat nälkaisiä tiedon etsijoitä, luovia tarinankertojia ja useasti taitavampia mobiiliteknologian käyttäjiä kuin aikuiset. Virtuaalisen kierroksen tuottaminen on sopivan monipuolinen projekti, joka vaatii suunnittelua, taustatyötä, yhteistyön organisointia sekä mobiiliteknologian käyttöä samalla kehittäen luovaa ilmaisua kuvan, äänen ja tekstin yhdistämisen kautta.
Koulujen lisäksi ThingLinkin interaktiivista kuvateknologiaa hyödyntävät isot ja pienet julkaisijat ja yritykset. Suomessa ThingLinkin käyttäjiä ovat mm. Yleisradio, Puolustusvoimat, Tieto, Finpro, Kesko sekä Alma Media.
Tähän mennessä ThingLinkin käyttäjät ovat luoneet yli 20,000 todellisia paikkoja tai tilanteita kuvaavia 360-kierroksia eri puolelta maailmaa.
Yksi EdTech Global Startup Awards –palkinnon kriteereistä oli teknologian levinneisyys. ThingLinkiä käyttää tällä hetkellä yli 2.5 miljoonaa opettajaa ja opiskelijaa. Eniten käyttäjiä on Yhdysvalloissa ja Intiassa, jossa suomalainen kouluille suunnattu mobiiliteknologia kiinnostaa opetusalan ammattilaisia. Yksittäisten opettajien innoittamana ThingLink on jalkautumassa kaupunkeihin, kuntiin ja Yhtysvalloissa osavaltioiden koulupiireihin. Suomessa Jyväskylän ja Hyvinkään kaupungit ovat olleet ensimmäisiä interaktiivisen kuvateknologian omaksujia. Esimerkiksi Jyväskylä hankki ThingLinkin kaikille ala-asteen opiskelijoille.
ThingLink 360-kuvaeditori on tuettu selaimen yli tietokoneille ja Teleport 360 -sovelluksena iOS ja Andoid tableteille ja Chromebooks-koneille. ThingLink-kuvien upottamista alustoilleen tukevat Facebook and Microsoftin OneNote. Suomessa ThingLink on mukana Samsungin ja ISKUn perustamassa koulutusteknologian Active Learning Allianssissa.