Featured picture of post "Interaktiiviset kuvat kieltenopetuksessa: kaksi esimerkkiä"

Interaktiiviset kuvat kieltenopetuksessa: kaksi esimerkkiä

ThingLink Team

Kuvien käyttämistä muistin apuna ja kielten opiskelussa on tutkittu laajasti. Kun uusi asia esitetään useammalla kuin yhdellä tavalla, oppiminen tehostuu.

Interaktiiviset kuvat tuovat uusia mahdollisuuksia vieraiden kielten opiskeluun.  ThingLink-työkalun avulla opiskelijoiden kamerakuvat ja videot muuttuvat helposti sanastoa kartuttaviksi opettelukorteiksi, kutsutaanpa niitä tässä vaikkapa nimellä ”sanastokuvat”.

Tässä kaksi esimerkkiä sanastokuvien tekemisestä.

1. Linnakierros: ranskan sanastoharjoitus

Ensimmäinen esimerkki on ranskan tunnille tehty linnakierros, jossa kuvassa näkyviin esineisiin on lisätty ranskan kielisiä sanoja. Olen linkittänyt neljä ThingLink-kuvaa toisiinsa, joiden kautta katsoja kulkee keittiön kautta takkahuoneeseen ja sieltä eteenpäin kahvihuoneeseen. Kuvassa on käytetty pelkkiä tekstimekintöjä. Toiseen huoneeseen johtava linkki on merkitty nuolella.

 2. 360 mökkivisiitti: suomen sanastoharjoitus

Toinen esimerkki on interaktiivinen mökkivisiitti, jossa kuvassa näkyviin kohtiin on lisätty sekä teksti että ääni. Kuvan tekoon on käytetty ThingLinkin 360-editoria, jossa mp3 äänitiedostoja voi käyttää sekä yksittäisissä tägeissä että taustaäänenä. Tässä kuvassa taustaääneksi on lisätty iPhonen Voice Memos -applikaaatiolla nauhoitettua linnunlaulua. Yksittäisestä tägistä puolestaan voi lukea ja kuunnella miten kukin kuvaan lisätty sana kirjoitetaan ja äännetään. Kussakin tägissä on lisäksi sanan muistamista vahvistava kuva. Kuvaa voi katsella joko tietokoneelta, puhelimesta tai virtual reality -laseilla, jolloin katsojasta tuntuu että hän seisoo itse mökin pihassa, koivun alla.

ThingLink-editorin käyttö uusiin tarkoituksiin opetuksessa on hauskaa pioneerihenkistä kokeilua, ja ottaisimme mielellämme vastaan palautetta ja kommentteja kieltenopetuksen ammattilaisilta. Olemme myös kiinnostuneita tukemaan interaktiivisiin kuviin kieltenopetuksessa liittyviä tutkimusprojekteja.  Ota meihin yhteyttä Facebookin ThingLink Opetuksessa -ryhmän kautta tai sähköpostilla osoitteeseen education@thinglink.com.

Other posts