Featured picture of post "Interaktiivisten kuvien rooli opetuksessa kasvaa – ThingLink ja Edutaito yhteistyöhön"

Interaktiivisten kuvien rooli opetuksessa kasvaa – ThingLink ja Edutaito yhteistyöhön

ThingLink Team

Screen_Shot_2016-08-03_at_22.50.50-1.png

Interaktiivisten kuvien julkaisupalvelu ThingLink ja opetusalan koulutusorganisaatio Edutaito ovat tänään julkistaneet kumppanuuden. Edutaito alkaa kouluttamaan suomalaisia opettajia ja oppilaitoksia interaktiivisten kuvien ja virtuaalikierrosten tuottamiseen. Yhteistyön tavoitteena on auttaa oppilaitoksia digiloikan ja uuden opetussuunnitelman tavoitteiden saavuttamisessa käytannön tasolla. 

Suomesta lähtöisin oleva ThingLink on viimeisen vuoden aikana kasvanut erityisesti opetusalalla. Tällä hetkellä Yhdysvalloissa ThingLinkiä käyttää yli 1.5 miljoonaa opettajaa ja oppilasta. Opettajat ja oppilaat tekevät esimerkiksi interaktiivisia luontopolkuja, kuvakirjoja ja karttoja, joihin on ThingLinkin avulla upotettu lisätietoa, lähikuvia, videoita ja ääntä. ThingLink on myös ensimmäinen teknologiapalvelu, joka tarjoaa kouluille mahdollisuuden tehdä omia virtuaalikierroksia helppokäyttöisen 360-kuvaeditorin avulla. 

Opettajat ja oppilaat Yhdysvalloissa ovat ottaneet virtuaalikierrosten tekemisen vastaan innostuneesti. Sen sijaan että virtuaalitodellisuuslaseihin ladattaisiin toisten tekemiä applikaatioita, opiskelijat pääsevät nyt itse tuottamaan virtuaalisisältöä heitä kiinnostavista aiheista. Suomessa ensimmäiset interaktiivista 360-kuvateknologiaa hyödyntävät hankkeet käynnistyvät Savonlinnassa. 

Interaktiivisen median tuotanto kehittää opiskelijan kokonaisnäkemystä ja käytännön taitoja digitaalisen materiaalin tuottamisesta. Tavoitteena on yhteistyön avulla auttaa suomalaisia kouluja uuden opetussuunnitelman asettamien tavoitteiden saavuttamisessaerityisesti monilukutaidon ja TVT-taitojen osalta.

“Tekstin, kuvan, äänen ja videoiden yhdistely sekä erityisesti siihen liittyvä suunnittelu, tukee suoraan uuden opetussuunnitelman kahta laaja-alaista osaamisaluetta: monilukutaitoa seka tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen kehittämistä”, toteaa ThingLinkin perustaja ja toimitusjohtaja Ulla Engeström.

“Monet koulut pohtivat edelleen suhtautumista oppilaiden mobiililaitteiden käyttöön. Kun puhelimesta tai tablettilaitteesta tulee oppimiskokemusten tekemisen, eikä vain kulutuksen väline, ollaan lähempänä opetussuunnitelman kuvaamia uusia oppimisen tapoja ja tavoitteita. Suomalaisten opetusalan toimijoiden yhteistyö tällä alueella tarjoaa kiinnostavia mahdollisuuksia myös koulutusteknologian vientiin.”

“Yhteistyö ThingLinkin kanssa täydentää hyvin sitä koulutustarjontaa, jota voimme tarjota kouluille ja oppilaitoksille. Juuri tällaista työkalua on kaivattu monissa kouluissa ja oppilaitoksissa.”, sanoo Edutaidon koulutuspäällikkö Pasi Mustonen.

Edutaito on edesauttamassa opettajien digiloikkaa ja toimii laajalla koulutustarjonnalla opetusalalla. Kouluttajat ovat opettajia, joilla on jokapäiväinen näkemys opetustyöhön. Koulutuksissa ratkaisevassa asemassa onkin pedagoginen ajattelu. Kouluttajilla on kuitenkin samalla myös edustettujen teknologiaratkaisujen laaja tekninen osaaminen.

Interaktiivisten kuvien sekä omien virtuaalikierrosten tekemisestä kiinnostuneet koulut voivat nyt tilata Edutaidon kautta kokonaispaketin, johon kuuluu 360-kamera, ThingLinkin 360-kuvaeditori sekä kameran ja kuvaeditorin käyttökoulutus.

Screen_Shot_2016-08-09_at_09.28.04.png

Lisätiedot:

Sani Leino, ThingLink, p. 0442222288, sani@thinglink.com

Pasi Mustonen, Edutaito, p. 0504646154, pasi.mustonen@edutukku.fi

 

Other posts