Sosiaalinen media opetuksessa
<div>Instagram</div><div><br></div><div>Instagram on kuvien jakamispalvelu, jota käyttävät niin yksityiset käyttäjät kuin yrityksetkin. Palvelussa muita käyttäjiä seurataan, jolloin seurattavien käyttäjien julkaisut näkyvät palvelun etusivulla. Oman käyttäjätilin voi asettaa joko julkiseksi tai yksityiseksi.</div><div><br></div><div>Instagramia voidaan hyödyntää sekä henkilökohtaisessa että esimerkiksi NY-yrityksen viestinnässä ja brändin luomisessa.</div><div><br></div><div>Instagram mahdollistaa osaamisen kuvallisen dokumentoinnin ja sen kautta oppija voi pitää eräänlaista oppimispäiväkirjaa. Instagramissa kuvat on mahdollista merkitä hashtagein, jolloin kuvat löytyvät helposti hakutoiminnolla tunnisteella. Intagramissa käyttäjä voi kuvien lisäksi luoda tarinoita. Lisäksi käyttäjä voi kommentoida muiden käyttäjien julkaisuja.</div><div><br></div> www.instagram.com Instagram
<div><b>Twitter</b></div><div><br></div><div>Twitterissä voi seurata ajankohtaistia asioita ja uutisia. Lisäksi se mahdollistaa verkostojen ja brändin rakentamisen.</div><div><br></div><div>Twiitit ovat lyhyitä, ja niihin merkitään usein #-hashtageja, jotta samaan aiheeseen liittyvät asiat ovat helposti löydettävissä. Twitterissä voi seurata henkilöitä, yrityksiä ja muita tahoja, ja saada näin fiidiin niihin liittyviä ajankohtaisia asioita. Palveluun on myös mahdollista luoda listoja, joihin valikoidaan kiinnostavien tahojen twiittejä.</div><div><br></div><div>Opetuksessa Twitteriä voidaan hyödyntää ajankohtaisten asioiden pohdiskeluun. Esimerkiksi avaruusaiheisiin uutisiin voi alkaa tutustua seuraamalla vaikkapa NASA:n postauksia. Twitteriä on myös hyödynnetty mielenkiintoisella tavalla mm. äidinkielen opetuksessa (ks. https://tinyurl.com/yd66d9tj )</div> twitter.com Pidä yhteyttä ystäviisi — ja muihin mielenkiintoisiin henkilöihin. Vastaanota ajankohtaisia päivityksiä sinua kiinnostavista asioista. Seuraa tilanteiden kehittymistä reaaliajassa joka näkökulmasta.
<div><b>Youtube</b></div><div><br></div><div>Youtube on internetin suosituin videosivusto, jossa voidaan katsella ja jakaa omia videoita. Videoita etsitään usein hakusanoilla, minkä lisäksi palvelussa on mahdollista seurata toisia käyttäjiä ja videokanavia.</div><div><br></div><div>Opetuksessa Youtubea voidaan hyödyntää monipuolisesti. Opiskelija voi palvelussa pitää videoblogia (tarvittaessa salainen kanava), minkä lisäksi videoita voidaan upottaa ulkoisiin blogeihin, sivustoisin ja sähköisille oppimisalustoille. Youtubeen on mahdollista ladata myös 360-videoita.</div><div><br></div> www.youtube.com Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.
<div><b>LinkedIn</b></div><div><br></div><div>LinkedIn on ammatillisen brändäyksen ja verkostoitumisen sivusto. Sivustolla käyttäjä täyttää oman sähköisen CV:sä, minkä lisäksi palvelussa voi tuoda esiin osaamistaan ja ammatillisia kiinnostuksen kohteitaan. LinkedInissä voi myös etsiä ja hakea töitä palvelussa ilmoitetuista työpaikoista. Palvelussa on mahdollista myös seurata yrityksiä, sekä ammatillisia sivustoja ja ryhmiä.</div><div>​</div><div>LinkedInissä tarkoituksena on laajentaa ammatillista verkostoa, joten kontaktien ei varsinaisesti tarvitse olla kavereita, kuten Facebookissa. Kontakteja voivat olla opiskelu- ja työkaverit, sekä myös ammatillisesti kiinnostavat henkilöt, joita ei välttämättä ole tavattu kasvotusten.</div><div><br></div><div>Mitä enemmän kontakteja henkilöllä on palvelussa, sitä laajemmin hänen julkaisunsa leviävät. Kontaktien määrä myös lisää oman käyttäjäprofiilin näkyvyyttä.</div><div>​</div><div>LinkedIniä voi hyöntää työnhaussa ja ammatillisten verkostojen seuraamisessa. Esimerkiksi toisen asteen opiskelijoita voi rohkaista luomaan palveluun profiilin, sekä aloittamaan alansa keskustelun seuraamisen. Rekrytoijat käyttävät palvelua suorahakuihin, minkä vuoksi profiili kannattaa täyttää huolella.</div><div><br></div> www.linkedin.com 500 million+ members | Manage your professional identity. Build and engage with your professional network. Access knowledge, insights and opportunities.
<div><b>Pinterest</b></div><div><br></div><div>Pinterest on eräänlainen ideakatalogi. Sovelluksesssa ideat on esitetty seinällä kuvina, joiden kautta pääsee julkaisijoiden sivustoille. Pintererstissä ideoita voi tallentaa omaan profiiliin tauluihin. Omat taulut voi asettaa joko yksityisiksi tai julkisiksi, jolloin muut henkilöt näkevät ne, ja voivat tallentaa niitä omiin tauluihinsa.</div><div>​</div><div>Opetuksessa Pinterestiä voidaan käyttää esimerkiksi mielukuvituksen herättelemiseen ja ideoiden selailuun. Palvelusta löytyy esimerkiksi paljon taidekuvia, joita voi tallentaa malleiksi. Oppilaille voi antaa myös tehtäväksi luoda esittely itsestään ja kiinnostuksen kohteistaan Pinterestin tauluksi.</div><div>Opettajalle Pinterestistä löytyy myös pedagogisia vinkkejä.</div><div><br></div><div>Pinterestissä näkyvät julkaisut ovat rekisteröityjen yrityskäyttäjien julkaisuja, joten se ei toimi samalla tavoin, kuin esimerkiksi hakukoneiden kuvahaut. Oman yritystilin luominen Pinterestiin on ilmaista, joten se voi toimia myös markkinoinnin kanavana.</div><div><br></div> fi.pinterest.com Ota talteen tyylivinkit, parhaat reseptit, ideoita lapsille ja muut löydöt.
<div><b>Facebook</b></div><div><br></div><div>Facebook on palvelu, jossa jaetaan kavereille kuulumisia, sekä seurataan erilaisia ryhmiä ja sivuja.</div><div><br></div><div>Opetuksessa Facebookia on käytetty esimerkiksi ryhmätoimintoa hyödyntäen opintoryhmien alustoina, joissa jäsenet voivat jakaa mielenkiintoista sisältöä ja kommentoida toistensa julkaisuja. Opettaja tai muut opiskelijat voivat Facebookin kautta ottaa yhteyttä toisiinsa Messenger-työkalun avulla.</div><div><br></div><div>Facebook on myös erinomainen tiedottamisen ja markkinoinnin kanava. Palveluun voi myös lisätä 360-kuvia. </div> www.facebook.com Create an account or log into Facebook. Connect with friends, family and other people you know. Share photos and videos, send messages and get updates.

This site uses cookies to deliver our services. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Cookie Policy. Your use of ThingLink's Products and Services, is subject to these policies and terms.