@UR_Pedagogernas julkalender för förskolan 2016
<div><span style="font-size:16px;">Amanda längtar: Vintern</span></div><div><br></div><div>Det är höst. Men Amanda längtar till vintern och snön. Hon vill att det ska bli jul, nyår och gnistrande stjärnor. Naturbilder från svensk natur i norr och söder.</div><div><br></div> urskola.se Det är höst. Men Amanda längtar till vintern och snön. Hon vill att det ska bli jul, nyår och gnistrande stjärnor. Naturbilder från svensk natur i norr och söder.
<div><span style="font-size:16px;">Amanda längtar: Våren</span></div><div><br></div><div>Det är vinter. Men Amanda längtar till våren med blommor och fåglar som kommer tillbaka. Naturbilder från svensk natur i norr och söder.</div><div><br></div> urskola.se Det är vinter. Men Amanda längtar till våren med blommor och fåglar som kommer tillbaka. Naturbilder från svensk natur i norr och söder.
<div><span style="font-size:16px;">Vims i rymden: Merkurius, Venus och jordens måne</span></div><div><br></div><div>Ki, Pi och Ti leker på jordklotet. Egentligen får de inte för det är för långt bort från den stjärna de kommer ifrån. Mamma ropar att de ska komma hem! Men på vägen hem vimsar de iväg mot solen och planeterna Merkurius och Venus. Sedan stannar de till på jordens måne. Ti gillar månar.</div><div><br></div> urskola.se Ki, Pi och Ti leker på jordklotet. Egentligen får de inte för det är för långt bort från den stjärna de kommer ifrån. Mamma ropar att de ska komma hem! Men på vägen hem vimsar de iväg mot solen och planeterna Merkurius och Venus. Sedan stannar de till på jordens måne. Ti gillar månar.
<div><span style="font-size:16px;">Vims i rymden: Mars</span></div><div><br></div><div>Nu är Ki, Pi och Ti på väg hem till sin stjärna. Men det verkar inte bli raka vägen hem. De vimsar ner på planeten Mars där det finns konstiga saker att titta på. Sedan måste de ta sig igenom det läskiga asteroidbältet.</div><div><br></div> urskola.se Nu är Ki, Pi och Ti på väg hem till sin stjärna. Men det verkar inte bli raka vägen hem. De vimsar ner på planeten Mars där det finns konstiga saker att titta på. Sedan måste de ta sig igenom det läskiga asteroidbältet.
<div><span style="font-size:16px;">Vims i rymden: Saturnus, Uranus, Neptunus</span></div><div><br></div><div>Nu är de små rymdvarelserna på väg förbi Saturnus. En stor gasplanet till. Det är en planet med många månar och en ring av grus runt sig. Vad kan en liten mångalen Ti hitta på där? Ki, Pi och Ti är på väg hem till sin egen stjärna, men fort går det inte.</div><div><br></div> urskola.se Nu är de små rymdvarelserna på väg förbi Saturnus. En stor gasplanet till. Det är en planet med många månar och en ring av grus runt sig. Vad kan en liten mångalen Ti hitta på där? Ki, Pi och Ti är på väg hem till sin egen stjärna, men fort går det inte.
<div><span style="font-size:16px;">Vims i rymden: Mars</span></div><div><br></div><div>Nu är Ki, Pi och Ti på väg hem till sin stjärna. Men det verkar inte bli raka vägen hem. De vimsar ner på planeten Mars där det finns konstiga saker att titta på. Sedan måste de ta sig igenom det läskiga asteroidbältet.</div><div><br></div> urskola.se Nu är Ki, Pi och Ti på väg hem till sin stjärna. Men det verkar inte bli raka vägen hem. De vimsar ner på planeten Mars där det finns konstiga saker att titta på. Sedan måste de ta sig igenom det läskiga asteroidbältet.
<div><span style="font-size:16px;">Vims i rymden: Pluto och en måne till</span></div><div><br></div><div>Ki, Ti och Pi är på väg hem till sin egen stjärna och har äntligen åkt förbi alla stora planeter. Nu är det väl bara att köra vidare? Men det kanske går att vimsa runt lite bland dvärgplaneterna längst där ute också? När de ändå är där. Ti har ju aldrig sett Pluto eller Plutos månar.</div><div><br></div> urskola.se Ki, Ti och Pi är på väg hem till sin egen stjärna och har äntligen åkt förbi alla stora planeter. Nu är det väl bara att köra vidare? Men det kanske går att vimsa runt lite bland dvärgplaneterna längst där ute också? När de ändå är där. Ti har ju aldrig sett Pluto eller Plutos månar.
<div><span style="font-size:16px;">Vims i rymden: Hej då jorden!</span></div><div><br></div><div>Ki, Ti och Pi är ute ur vårt solsystem nu. De är på väg hem och ska bara sätta om kursen vid Alfa Centauri-systemet, ett stjärnsystem nära vår sol. Snart kommer de att vara hemma hos mamma som väntar. Men vad är det som händer? Något kommer farande genom rymden!</div><div><br></div> urskola.se Ki, Ti och Pi är ute ur vårt solsystem nu. De är på väg hem och ska bara sätta om kursen vid Alfa Centauri-systemet, ett stjärnsystem nära vår sol. Snart kommer de att vara hemma hos mamma som väntar. Men vad är det som händer? Något kommer farande genom rymden!
<div><span style="font-size:16px;">Pinos dagbok: Pinos jul</span></div><div><br></div><div>Det är julafton. Pino får besök av sina vänner Pinolina och Pingvinen. Även tomten kommer såklart.</div><div><br></div> urskola.se Det är julafton. Pino får besök av sina vänner Pinolina och Pingvinen. Även tomten kommer såklart.
<div><span style="font-size:16px;">Pinos dagbok: Pinos år</span></div><div><br></div><div>Pino gör många olika saker under ett helt år. På vintern åker han pulka och skidor. På våren cyklar han. På sommaren är han på stranden och badar. På hösten plockar Pino svamp. Men vem vill fira jul med Pino? Berättare: Jörgen Lantz.</div><div><br></div> urskola.se Pino gör många olika saker under ett helt år. På vintern åker han pulka och skidor. På våren cyklar han. På sommaren är han på stranden och badar. På hösten plockar Pino svamp. Men vem vill fira jul med Pino? Berättare: Jörgen Lantz.
<div><span style="font-size:16px;">Kropp och kanin: Hjärta och blod</span></div><div><br></div><div>Två leksakskaniner leker tills de blir trötta och stannar. Vad är det som låter dunk dunk inne i kroppen? Hjärtat sätter fart på blodet som snurrar runt i kroppen.</div><div><br></div> urskola.se Två små leksakskaniner leker i sin sagoskog. De blir trötta och stannar. Men, vad är det som låter? Är det något inne i kroppen som dunkar? Ja, det är visst hjärtat som låter. Hjärtat som sätter fart på blodet som snurrar runt i kroppen. Blodet som tar med sig vitaminer, syre och de vita krigarna. Runt, runt, runt. Dunk dunk.
<div><span style="font-size:16px;">Kropp och kanin: Mage och tarmar</span></div><div><br></div><div>När leksakskaninerna studsar omkring hör de att det kurrar och skvalpar inuti kroppen. Magen visar hur maten rör sig från munnen, magen och genom alla tarmar. Men vad gör levern och njurarna?</div><div><br></div> urskola.se Leksakskaniner studsar i ett sagolandskap. De blir trötta och stannar. Men vad är det som låter? Är det inuti kroppen det kurrar och skvalpar? Det är visst magen som låter. Magen visar oss hur maten rör sig från munnen, magen och genom alla tarmar. Vad gör levern? Njurarna? Och vad händer med det som blir över?
<div><span style="font-size:16px;">Kropp och kanin: Muskler och skelett</span></div><div><br></div><div>När leksakskaninerna blir trötta och faller ihop av allt studsande hör de hur det knakar och gnisslar. Det är musklerna och det hårda skelettet som jobbar.</div><div><br></div> urskola.se Leksakskaniner studsar i ett sagolandskap. De blir trötta och faller ihop. Men vad är det som låter? Vad är det som knakar och gnisslar och är hårt? Det är visst skelettet som är hårt. Och muskler som jobbar men vad är det skallen vill säga? Skelettskallen?
<div><span style="font-size:16px;">Kropp och kanin: Hud och försvar</span></div><div><br></div><div>Leksakskaninerna studsar i sitt sagolandskap. De blir trötta och stannar. Men vad är det egentligen som låter? Det är en kanin som klappar i händerna så det smäller. Huden, som är vår försvarsanläggning, blir ett instrument.</div><div><br></div> urskola.se Leksakskaninerna studsar i sitt sagolandskap. De blir trötta och stannar. Men vad är det egentligen som låter? Det är en kanin som klappar i händerna så det smäller. Huden, som är vår försvarsanläggning, blir ett instrument. Ja, vad är det som låter? Det är visst hela maskinen kroppen som låter.
<div><span style="font-size:16px;">Kropp och kanin: Ögon och öron</span></div><div><br></div><div>När leksakskaninerna studsar omkring hör de något som låter. Örat fångar in ljudet och ögonen försöker hjälpa till. Men vad gör hjärnan med all information?</div><div><br></div> urskola.se Leksakskaniner studsar och dansar i ett sagolandskap. Men vad är det som låter? Örat fångar in ljudet och kanske förstår hjärnan vad det är. Hur hjälper ögonen till? Vad gör hjärnan med all information?
<div><span style="font-size:16px;">Pinos dagbok: Pinos vinter</span></div><div><br></div><div>Pino klär på sig och går ut i snön. Det finns mycket man kan hitta på tillsammans med Pinolina och Pingvinen.</div><div><br></div> urskola.se Pino klär på sig och går ut i snön. Det finns mycket man kan hitta på tillsammans med Pinolina och Pingvinen.
<div><span style="font-size:16px;">Amanda längtar: Sommaren</span></div><div><br></div><div>Det är vår. Men Amanda längtar till sommaren med jordgubbar och värme och bad. Naturbilder från svensk natur i norr och söder.</div><div><br></div> urskola.se Det är vår. Men Amanda längtar till sommaren med jordgubbar och värme och bad. Naturbilder från svensk natur i norr och söder.
<div><span style="font-size:16px;">Amanda längtar: Hösten</span></div><div><br></div><div>Det är sommar. Men Amanda längtar till hösten när hon ska börja skolan och man kan plocka svamp med mormor. Naturbilder från svensk natur i norr och söder.</div><div><br></div> urskola.se Det är sommar. Men Amanda längtar till hösten när hon ska börja skolan och man kan plocka svamp med mormor. Naturbilder från svensk natur i norr och söder.
<div><span style="font-size:16px;">Tripp, Trapp, Träd: Kalas</span></div><div><br></div><div>Tripp och Trapp hittar glasspinnar som de tar sig över sjön med. Bakom dörren i Träd mattetrollar barnen med hela och halva saker. I fågelholken sjunger koltrasten Kol-Erik en sång om stora och små saker som rimmar. I biografen visas en dokumentärfilm om Riley som ska ha kalas för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Slottet" av Emma Adbåge.</div><div><br></div> urskola.se Tripp och Trapp hittar glasspinnar som de tar sig över sjön med. Bakom dörren i Träd mattetrollar barnen med hela och halva saker. I fågelholken sjunger koltrasten Kol-Erik en sång om stora och små saker som rimmar. I biografen visas en dokumentärfilm om Riley som ska ha kalas för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Slottet" av Emma Adbåge.
<div><span style="font-size:16px;">Tripp, Trapp, Träd: Såpbubblor</span></div><div><br></div><div>Tripp och Trapp hittar såpbubblor som de tar sig över sjön med. Bakom dörren i Träd mattetrollar barnen fram de fyra årstiderna. I fågelholken sjunger koltrasten Kol-Erik en sång om stora och små saker som rimmar. I biografen visas en dokumentärfilm om Hjalmar som ska fiska för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Vi gör ett hav" av Jöns Mellgren.</div><div><br></div> urskola.se Tripp och Trapp hittar såpbubblor som de tar sig över sjön med. Bakom dörren i Träd mattetrollar barnen fram de fyra årstiderna. I fågelholken sjunger koltrasten Kol-Erik en sång om stora och små saker som rimmar. I biografen visas en dokumentärfilm om Hjalmar som ska fiska för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Vi gör ett hav" av Jöns Mellgren.
<div><span style="font-size:16px;">Tripp, Trapp, Träd: Utflykt</span></div><div><br></div><div>Tripp och Trapp hittar en smörgås som de tar sig över sjön med. Inne i Träd mattetrollar barnen med kvadrater och cirklar. I fågelholken sjunger koltrasten Kol-Erik en sång om stora och små saker som rimmar. I biografen visas en dokumentärfilm om Max som ska tälta för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Utflyktarna" av Emma Adbåge.</div><div><br></div> urskola.se Tripp och Trapp hittar en smörgås som de tar sig över sjön med. Inne i Träd mattetrollar barnen med kvadrater och cirklar. I fågelholken sjunger koltrasten Kol-Erik en sång om stora och små saker som rimmar. I biografen visas en dokumentärfilm om Max som ska tälta för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Utflyktarna" av Emma Adbåge.
<div><span style="font-size:16px;">Vims i rymden: Jupiter</span></div><div><br></div><div>Ti har kommit bort. Ingen, inte ens en rymdvarelse, kan landa på gasplaneten Jupiter. Men Jupiter har många månar att vimsa runt på och Ki och Pi kan ju inte åka hem till mamma utan lilla Ti.</div><div><br></div> urskola.se Ti har kommit bort. Ingen, inte ens en rymdvarelse, kan landa på gasplaneten Jupiter. Men Jupiter har många månar att vimsa runt på och Ki och Pi kan ju inte åka hem till mamma utan lilla Ti.
<div><span style="font-size:16px;">Tripp, Trapp, Träd: Liten och stark</span></div><div><br></div><div>Tripp och Trapp hittar glasspinnar som de tar sig över sjön med. Skelettet Ben Rangel försöker gissa vilket djur han har fått paket ifrån. I fågelholken dansar hermelinen Härm-Elin en djurdans. I biografen visas en dokumentärfilm om Mimmi som ska plocka blåbär för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Myran" av Bisse Falk och Henning Trollbäck.</div><div><br></div> urskola.se Tripp och Trapp hittar glasspinnar som de tar sig över sjön med. Skelettet Ben Rangel försöker gissa vilket djur han har fått paket ifrån. I fågelholken dansar hermelinen Härm-Elin en djurdans. I biografen visas en dokumentärfilm om Mimmi som ska plocka blåbär för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Myran" av Bisse Falk och Henning Trollbäck.
<div><span style="font-size:16px;">Tripp, Trapp, Träd: Vingar och näbb</span></div><div><br></div><div>Tripp och Trapp hittar ett pappersflygplan som de tar sig över sjön med. Skelettet Ben Rangel försöker gissa vilket djur han har fått paket ifrån. I fågelholken dansar hermelinen Härm-Elin en djurdans. I biografen visas en dokumentärfilm om Elsa-Desirée som ska bygga en fågelholk för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Hackspetten och ugglan" av Joar Tiberg och Anna Bengtsson.</div><div><br></div> urskola.se Tripp och Trapp hittar ett pappersflygplan som de tar sig över sjön med. Skelettet Ben Rangel försöker gissa vilket djur han har fått paket ifrån. I fågelholken dansar hermelinen Härm-Elin en djurdans. I biografen visas en dokumentärfilm om Elsa-Desirée som ska bygga en fågelholk för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Hackspetten och ugglan" av Joar Tiberg och Anna Bengtsson.
<div><span style="font-size:16px;">Tripp, Trapp, Träd: Som en tupp</span></div><div><br></div><div>Tripp och Trapp hittar fågelfjädrar och en lönn-näsa som de tar sig över sjön med. Skelettet Ben Rangel försöker gissa vilken känsla han har. I fågelholken dansar hermelinen Härm-Elin en känslodans. I biografen visas en dokumentärfilm om Lilja som ska bada i en sjö för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Titta vad jag kan!" av Sepidar Hosseini.</div><div><br></div> urskola.se Tripp och Trapp hittar fågelfjädrar och en lönn-näsa som de tar sig över sjön med. Skelettet Ben Rangel försöker gissa vilken känsla han har. I fågelholken dansar hermelinen Härm-Elin en känslodans. I biografen visas en dokumentärfilm om Lilja som ska bada i en sjö för första gången. Bokfågeln berättar godnattsagan "Titta vad jag kan!" av Sepidar Hosseini.

This site uses cookies to deliver our services. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Cookie Policy. Your use of ThingLink's Products and Services, is subject to these policies and terms.