klimaten
<div><span style="font-size:16px;">Schooltv: Europa in delen - Zuid-Europa: Klimaat</span></div><div><br></div><div>Europa kent verschillende klimaatzones. Rond de Middellandse Zee is het vaak zonnig en warm. Een ideaal klimaat voor het verbouwen van druiven en vijgen. Op Sicilië ontdekt Jurre dat er nog een belangrijke factor meespeelt: de vulkaan Etna.</div><div><br></div> www.schooltv.nl Europa kent verschillende klimaatzones. Rond de Middellandse Zee is het vaak zonnig en warm. Een ideaal klimaat voor het verbouwen van druiven en vijgen. Op Sicilië ontdekt Jurre dat er nog een belangrijke factor meespeelt: de vulkaan Etna.
<div><span style="font-size:16px;">Citrusvruchten van onze leverancier - AH</span></div><div><br></div><div>Verschillende citrusvruchten die Albert Heijn verkoopt komen uit Spanje. Op het bedrijf waar Allerhande in deze video een kijkje neemt verbouwen ze mandarijn...</div><div><br></div> youtu.be Verschillende citrusvruchten die Albert Heijn verkoopt komen uit Spanje. Op het bedrijf waar Allerhande in deze video een kijkje neemt verbouwen ze mandarijn...
<div><span style="font-size:16px;">De klimaatzones op aarde</span></div><div><br></div><div><br></div><div><br></div> youtu.be De klimaatzones op aarde
<div><span style="font-size:16px;">Schooltv: Zeestromen en wind - Ze beïnvloeden de temperatuur</span></div><div><br></div><div>De klimaten op aarde worden voor een belangrijk deel bepaald door de zeestromen. Dat komt doordat zeestromen warmte verplaatsen van het ene gebied naar het andere. Koud water brengen ze van het noorden naar het zuiden, en warm water van het zuiden naar het noorden.</div><div><br></div> schooltv.nl De klimaten op aarde worden voor een belangrijk deel bepaald door de zeestromen. Dat komt doordat zeestromen warmte verplaatsen van het ene gebied naar het andere. Koud water brengen ze van het noorden naar het zuiden, en warm water van het zuiden naar het noorden.
<div><span style="font-size:16px;">Schooltv: Zomer in Australië - Als het bij ons winter is</span></div><div><br></div><div>Het schip de Stad Amsterdam heeft acht maanden lang een bijzondere reis gemaakt. Dit was dezelfde reis als Charles Darwin lang geleden maakte met zijn schip de Beagle. Wanneer het schip aan de andere kant van de aarde komt, is duidelijk dat de periodes zomer en winter daar omgekeerd zijn met de seizoenen die wij in Nederland kennen.</div><div><br></div> schooltv.nl Het schip de Stad Amsterdam heeft acht maanden lang een bijzondere reis gemaakt. Dit was dezelfde reis als Charles Darwin lang geleden maakte met zijn schip de Beagle. Wanneer het schip aan de andere kant van de aarde komt, is duidelijk dat de periodes zomer en winter daar omgekeerd zijn met de seizoenen die wij in Nederland kennen.

This site uses cookies to deliver our services. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Cookie Policy. Your use of ThingLink's Products and Services, is subject to these policies and terms.