schooltv.nl Stel dat je 's zomers in zee zwemt. Dan is er een kans dat dat zwemwater later als regen op je hoofd valt. Hoe dat kan? Kijk naar deze clip.
<b>Leer de oceanen.</b> www.topo-wereld.nl Oceanen oefenen op de kaart: mooie quiz met de vijf oceanen: Grote of Stille Oceaan, Noordelijke IJszee, Indische Oceaan, Atlantische Oceaan en Zuidelijke Oceean. Met duidelijke wereldkaart met Nederlandse namen voor in de klas, thuis en op het digibord.
<b>Leer de wereldeeën kennen.</b> www.topo-wereld.nl Zeeën van de wereld oefenen op de kaart: leuke quiz met belangrijke en bekende zeeën, waaronder de Caribische Zee, Golf van Bengalen, Sargassozee, Zuid-Chinese Zee en Golf van Mexico. Met duidelijke wereldkaart voor in de klas, thuis en op het digibord.
<b>Leer de grote rivieren kennen.</b> www.topo-wereld.nl Train je brein met aardrijkskunde. Ken je de langste rivieren van de wereld? Waar ligt de Nijl? Waar ligt de Mississippi? Waar ligt de Mekong? Speel de quiz.
Leer zeestraten en kanalen kennen. www.topo-wereld.nl Train je brein met aardrijkskunde. Ken je de belangrijkste zeestraten en kanalen van de wereld? Waar ligt de Bosporus? Waar ligt het Panamakanaal? Waar ligt de Straat van Hormuz? Speel de quiz.
Kies een proefje uit rond water en voer het uit. www.proefjes.nl Lijst met proefjes over water
<b>Waterkracht tonen</b>: Hoe zit dat met de kracht van water ? Toon het met een waterval Giet water van 10 cm hoog op wat zand of aarde. Doe daarna hetzelfde vanaf 1m hoog. Zie je verschil ? Fotografeer of film beide experimenten.
Tsunami schooltv.nl Op Tweede Kerstdag 2004 werd Azië opgeschrikt door een zeebeving. Hoe ontstaat zo'n beving?
reclame voor water: evian youtu.be ! ! ALL RIGHTS GO TO EVIAN! ! WE ARE NOT THE OWNER OF THIS CONTENT ! ! ONLY UPLOADED ! ! ALL RIGHTS GO TO EVIAN! ! WE ARE NOT THE OWNER OF THIS CONTENT ! ! O...
Reclame chaudfontaine youtu.be De nieuwste tv-spot voor Chaudfontaine waarin bevers de hoofdrol spelen (2011) Vlaamse versie
<b>Maak een reclameboodschap</b> in de vorm van een affiche, slogan, filmpje voor 'kraantjeswater'
Waterlied MOS www.lne.be
www.gezondheid.be Hoeveel calorieën gaan in een blikje frisdrank? Hoeveel keer zijn flessen water duurder dan kraanwater? Eenvoudige vragen ... maar zal u heet antwoord weten?
<b>Zoek informatie over de waterkringloop op Hidrodoe.be</b> www.hidrodoe.be Waterkringloop
wmd.nl Waar komt drinkwater vandaan?
Hoe werkt een sluis ? Breng de boot naar de andere kant van de sluis. www.pragmasoft.be Similation d'écluse - Lock simulation - Sluis simulatie
www.webkwestie.nl WebQuest over water waarin leerlingen van groep 6-7-8 van het basisonderwijs uitzoeken hoe het water uit onze kraan komt.
Schrijfopdracht: Maak een verslag van 1 A4 pagina over het thema 'plastic soep'. Wat zijn de oorzaken, wat is het gevolg, wat zijn de risico's voor mens en dier, waar vind je die plastic soep ? Dien in bij je leerkracht. www.planeetzee.be Planeet Zee
Bekijk het filmpje over de afvalsoep en maak dan de opdracht hierbij. (Zie uitroepteken) jeugdjournaal.nl Bekijk het hele bericht op Jeugdjournaal.nl
Maak een stopmotion filmpje met afbeeldingen of tekeningen rond de kringloop van het water. Gebruik istopmotion of i can animate op de ipad.
Maak een fotocollage over zeezoogdieren. Geef de naam, leefgebied, voedingsgewoonten, levenswijze van elk dier mee in je collage. Zoek info op wikikids.nl
Kringloop van het water inoefenen www.educatief.diekeure.be 3 Kringloop water
Zoek op via koekelen.nl en maak een kort verslag. 1. Wat is een tornado? 2. Wat is een zeebeving? 3. Wat is een vloedgolf? 4. Wat is springtij? Dien in op papier of via Google apps ( document delen)
Schrijf een beleefde mail naar de watermaatschappij met de vraag of je klas een bezoek kan brengen aan een waterzuiveringsstation. Stuur de e-mail eerst naar je leerkracht ter controle.
Webpad rond zeeën en oceanen. Maak het webpad en deel je document met de leerkracht via google apps of dien het werkblad zo in. webpad-oceanen.yurls.net werkblad, webpad, zeeën en oceanen, aardrijkskunde, zelfwerkzaamheid, pluswerk, plusopdrachten, kieskast, hoekenwerk, meester Jack