Elmer
www.schooltv.nl In dit proefje ontdekt Zeeger dat je met blauw en geel water groen kan maken.
www.schooltv.nl Hoe zou de wereld eruitzien zonder kleuren? Gelukkig zijn er kleuren zodat we weten wanneer het stoplicht op groen staat en we kunnen genieten van mooie bloemen.
www.schooltv.nl Op de Beestenboerderij beleven de dieren allerlei spannende en grappige avonturen.
www.schooltv.nl Een liedje uit HoelaHoep waarin Hoep kleuren uit zijn hoed tovert. Zing je ook mee?
www.schooltv.nl Hoep zingt een lied over verven. Zing je mee?
www.schooltv.nl Denk je dat licht wit is? Fout! Zonlicht bestaat uit zeven verschillende kleuren, die je goed kunt zien in de regenboog.
www.schooltv.nl Twee kleuren worden samen een andere kleur. Hoe kan dat nou?
www.schooltv.nl Thema: Kunst. Carlijn is aan het schilderen. Als de verf op is, gaat ze naar de winkel. Hier komt ze een tekenaar tegen. Hij legt alles uit over het mengen van kleuren en het tekenen van strips. Deze aflevering hoort bij het thema van de Kinderboekenweek.
<div>http://www.schooltv.nl/video/huisje-boompje-beestje-overal-kleuren/#q=Kleuren</div> www.schooltv.nl Thema: Kunst & Natuur. Wat is de betekenis van kleuren in het dagelijks leven en in de natuur? Erik maakt een schilderij met verf, maar Raaf vindt het schilderij nu al mooi. Helemaal wit!
www.schooltv.nl Thema: Kunst. Een tovenaar heeft alle kleuren uit het bos weggetoverd. Moffel en Piertje proberen eerst zelf de kleuren terug te brengen door de bladeren te verven, maar dat blijkt te veel werk.
www.schooltv.nl Thema: Kunst. Met rood, geel en blauw kun je veel andere kleuren maken, maar hoe werkt dat precies? Raaf gaat lekker kliederen en mengen met verf terwijl Fahd van alles leert over de betekenis van kleuren.
www.schooltv.nl Thema: Vriendschap. Erik maakt zich op om naar een familiefeest te gaan. Raaf vraagt zich af of Erik en hij ook familie zijn. Ze besluiten een feestje te houden om hun vriendschap te vieren.
www.schooltv.nl Thema: Vriendschap & Gevoelens. Het nieuwe vriendje van Moffel en Piertje: Das, vraagt aan Moffel om mee te gaan keten in de speeltuin. Piertje mag niet mee. Waarom doet Das zo raar? Is hij soms jaloers?
www.schooltv.nl Thema: Vriendschap & Gevoelens. Carlijn wordt uitgenodigd voor een meidenfeestje. Raaf voelt zich buitengesloten en wordt hier erg onzeker van. Raaf denkt dat hij niet mee mag omdat ze hem niet leuk vinden. Als Carlijn terugkomt merkt ze dat Raaf raar doet. Ze doen een rollenspel om te leren hoe je kunt vertellen dat je ergens mee zit. Carlijn legt uit dat ze een meidenfeestje had en dat Raaf daarom niet uitgenodigd was. Samen gaan ze op bezoek bij een basisschool. Hier leren ze meer over het belang van lekker in je vel zitten.
www.schooltv.nl Thema: Vriendschap & Gevoelens. Neef Raaf is op bezoek bij Erik en Raaf. Neef Raaf plaagt Raaf. Raaf kan niet meer tegen de plagerijen van zijn neef en verstopt zich in de dakgoot. Erik heeft er genoeg van en neemt het op voor zijn vriend Raaf.
www.schooltv.nl Thema: Kerst & Vriendschap. Het is bijna Kerstmis. Erik heeft een kerstboom gekocht, Raaf helpt hem met versieren. Raaf heeft de hulp van Erik nodig bij het schrijven van zijn kerstkaarten, maar Erik geeft aan daarvoor geen tijd te hebben. Wat moet Raaf nu, zonder de hulp van zijn vriend Erik?
www.schooltv.nl Thema: Gedrag & Gevoelens. Raaf en Fahd krijgen ruzie. Fahd loopt verdrietig weg uit het clubhuis en komt twee meisjes tegen. Zij hebben een 'Komplimentjesclub' waar Fahd leert dat complimenten geven veel leuker is dan pesten. Wat is het verschil tussen plagen en pesten?
youtube.com De oude versie van de clip ''Alle kleuren''

This site uses cookies to deliver our services. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Cookie Policy. Your use of ThingLink's Products and Services, is subject to these policies and terms.