Oefen de landen van Europa online. (op iPad via Puffin web browser!) www.toporopa.eu Train je brein met topografie. Ken je alle landen van Europa? Speel de quiz.
<b>Welke landen maken deel uit van de Europese Unie?</b> www.toporopa.eu Landen van de EU oefenen: klik de landen aan die lid zijn van de Europese Unie. De leukste EU quiz voor in de klas, thuis en op het digibord.
Oefen de Europese hoofdsteden. Op iPad met de Puffin web browser. www.toporopa.eu Hoofdsteden van Europa oefenen: de leukste topo quiz met de hoofdsteden van 47 landen van Europe, van Amsterdam tot Zagreb. Een challenge voor in de klas, thuis en op het digibord.
www.schooltv.nl In 1952 ging de Europese samenwerking van start. Waarom besloten de Europese landen samen te gaan werken?
www.schooltv.nl De Europese Unie bestaat uit 27 landen en deze landen moeten er samen voor zorgen dat alles binnen deze Unie eerlijk verloopt.
<b>Stel een Europees land voor. Maak een presentatie in powerpoint of keynote en deel ze met je leerkracht.</b> INHOUD: - Naam en ligging van het land - Grootte - Aantal inwoners - Drie belangrijke steden - Landschap en reliëf - Bekende rivier - Bekende personen - Bekende gebouwen - Specialiteiten van het land - Weetjes www.dropbox.com Dropbox is a free service that lets you bring your photos, docs, and videos anywhere and share them easily. Never email yourself a file again!
Film van het Klokhuis over de Europese Unie. TAAK: MAAK EEN VERSLAG VAN 20 REGELS OVER DE UITZENDING. WERK NETJES EN VERZORGD. DIEN IN BIJ JE LEERKRACHT. hetklokhuis.nl Laatste aflevering uit de serie Het Klokhuis maakt geschiedenis. Lisa vertelt de geschiedenis van Europa. Na de oorlog begonnen zes landen samen te werken in de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot 27 landen en heet het de Europese Gemeenschap. Waar is dat eigenlijk goed voor?
<b>Download de bundel. Lees goed de opgave en noteer de antwoorden op een cursusblad. (naam, titel, datum, antwoorden genummerd) en dien het blad in bij je leerkracht.</b> www.dropbox.com Dropbox is a free service that lets you bring your photos, docs, and videos anywhere and share them easily. Never email yourself a file again!
Test je kennis over Europa en speel het spel. europa.eu Ontdek Europa en probeer de quiz over ieder hoofdstuk
Leer een mondje Engels. Maak de oefeningen Match up 1-3, Fill in en Dictation. www.learningchocolate.com This is a game for learning vocabulary words including come in, sit down, open your books, close your books, read, listen, repeat, stand up, be quiet, write, go out. Enjoy learning.
Lees het verhaal uit de Griekse mythologie over het ontstaan van Europa. Maak er een tekening over. www.beleven.org 11 mrt. 2017 - De mythe van Europa. Een Griekse mythe over het ontstaan van Europa. Europa, de dochter van een Phoenicische (Aziatische) koning, wordt door Zeus - die zich vermomd heeft als stier - ontvoerd en op zijn rug - westwaarts en door zee - naar een nieuw land gebracht. Daar zet hij haar af en is Europa waar ze wezen moet: in Europa. 373. Frans Schobbe (bewerker). Een mythe en antiek-verhaal uit Griekenland voor kinderen vanaf 11 jaar. Lees het verhaal: De mythe van Europa.
<b>Maak een fotocollage op de iPad met tekst over de levensloop en uitvindingen van Leonardo Da Vinci.</b> Gebruik de app Pic Collage. Zoek informatie op onderstaande website. jeugdbieb.nl Jeugdbieb
www.schooltv.nl Door de industriële revolutie werd het leven van de mensen in de negentiende eeuw niet alleen makkelijker, maar ook leuker. Er kwamen fietsen, auto's, films en telefoons.
Onze kennis van de wereld werd groter dankzij de ontdekkingsreizen die vanaf de 15e eeuw plaats vonden. Maak de webkwestie over dit onderwerp. ontdekkingsreizen.webkwestie.nl WebQuest (webkwestie) voor groep 7, 8 van het basisonderwijs en brugklas voortgezet onderwijs over ontdekkers en ontdekkingsreizen.
Kies een schilderij uit dat je wil inkleuren of inschilderen. Bekijk het origineel op Google afbeeldingen. www.dropbox.com Dropbox is a free service that lets you bring your photos, docs, and videos anywhere and share them easily. Never email yourself a file again!
<b>Kruip in de huid van een beroemd personage uit onze geschiedenis. </b>Kies uit: Julius Caesar Keizer Karel Jacob van Artevelde Napoleon Bonaparte Gebruik de <b>app Morfo</b>. <i>Zoek informatie over hun leven op wikikids.nl, zoek een gepast portret en spreek hun levensverhaal in in de ik-vorm.</i>
Maak het webpad over de belangrijkste uitvindingen in onze geschiedenis. webpad-uitvindingen.yurls.net werkblad, webpad, uitvindingen, zelfstandig werk, groep 6-7-8, kieskast, begrijpend lezen, meervoudige intelligentie, basisonderwijs, keuzewerk
<b>Wie heeft de auto uitgevonden? Ga naar koekelen.nl en zoek informatie op Willem Wever. <br></b> www.koekelen.nl Laat kinderen en leerlingen Koekelen in plaats van Googlen, zodat ze vinden in plaats van zoeken!
Wat weet jij over de Grieken en Romeinen? users.telenet.be Grieken en Romeinen
<b>Zoek de juiste tijd bij de gebeurtenis.</b> users.telenet.be Tijden en gebeurtenissen
Kies een Europees kunstwerk (schilderij, beeld, bouwwerk,...) en stel het op een creatieve manier voor aan de klas. Gebruik de<b> app Shadow Puppets.</b>
informatie, quiz, dossier, filmpjes over Europa www.ketnet.be Karrewiet trekt 10 weken lang door Europa!
Skype met een klas uit een ander Europees land. Stel jullie voor aan elkaar in het Engels of het Frans ? www.skype.com Stay in touch! Free online calls, messaging, affordable international calling to mobiles or landlines and Skype for Business for effective collaboration.
Webpad ontstaan Europa webpad-europa.yurls.net werkblad, webpad, aardrijkskunde, europa, ontstaan europese unie, zelfwerkzaamheid, meervoudige intelligentie, computervaardigheden, keuzewerk, kieskast
Test je kennis over Europa www.ketnet.be Karrewiet Europa Quiz | Ketnet