<div><span style="font-size:16px;">Sømand i knibe (1960) - Susanne, Birgitte og Hanne (Otto Brandenburg)</span></div><div><br></div><div>Sang fra Sømand i knibe med Otto Brandenburg.</div><div><br></div> www.youtube.com Sang fra Sømand i knibe med Otto Brandenburg.
Kunstneren bag er Harry Haerendel, der blev født i Hamborg i 1896 og døde i 1991. Harry Haerendel studerede på kunstskoler i både Hamburg og Berlin og rejste sidenhen rundt i det meste af Europa. Harry Haerendel blev draget af det maritime og begyndte at male portrætter af de hårdtarbejdende fiskere. Så vidt vides malede han billedet af Fiskeren i 1920’erne. Da Harry Haerendel i sin tid malede Fiskeren, var det efter at have set billede og omtale af manden der endte med at blive hovedpersonen i det nok flotteste maleri nogensinde malet. Manden Harry Haerendel havde set omtalt var Dorus Rijkers. En hollandsk søredningsmand der blev hædret af kongen for at have reddet over 500 mennesker i havsnød. Dermed blev han den søredningsmand, der har reddet flest mennesker fra at drukne. Rijkers arbejde talte sit tydelige sprog i statistikerne, hvor få som aldrig før led druknedøden på havet. Jamen så var Dorus Rijkers jo ikke Fisker, spørger mange. Svaret er: jo da. Langt de fleste søredningsmænd var frivillige, der i deres tid som fiskere havde opnået så stor erfaring med livet på havet, at de vidste alt om farerne til søs. Dorus Rijkers fik en lang karriere som frivillig redningsmand og kaptajn på sin egen båd. Dorus Rijkers døde i en alder af 81 og fik en begravelse der var en general værdig. En begravelse med en stor parade, hvor tusinder af mennesker dukkede op for at hædre Fiskeren.
Hvad kaldes en sømands hovedbeklædning? da.wikipedia.org Ugyldig titel - Wikipedia, den frie encyklopædi
I sømandens pibe er der...? www.denstoredanske.dk shag, (eng., egl. hår, skæg (pga. skæringen)), fintskåret tobak til små piber.
Hvad ser den gæve sømand www.clker.com
Hvad kalder man denne form for kunst? www.denstoredanske.dk trivialkunst, billeder med stereotype eller klichéagtige motiver, ofte udført som serieproducerede efterligninger af egentlig billedkunst, men uden kunstnerisk værdi.

Sign up

By signing up you agree to the Terms of Service.