de vlinder
Hier zie je een koolwitje op lavendel. Het koolwitje is één van de meest voorkomende vlinders in onze tuinen. Je zult je misschien afvragen waar de naam koolwitje vandaan komt. Nou, dat is omdat de rupsen van de koolwitjes het liefst koolplanten eten.
Een vlinder is een insect. Hij heeft een kop, een borst, een achterlijf en 6 pootjes. Duidelijk een insect ! www.schooltv.nl Een kop, een borststuk en een achterlijf en zes pootjes: de vlinder is een insect!
Vlinders leven in warme landen waar ze veel voedsel kunnen vinden. In de zomer komen ze naar België omdat het dan lekker warm en zonnig is.
In de zomer zie je veel vlinders. Maar je ziet ze niet alleen overdag. 's Nachts vliegen er ook vlinders. Dat zijn nachtvlinders. Kijk maar naar het filmpje. www.schooltv.nl In de zomer zie je veel vlinders. Maar je ziet ze niet alleen overdag. ’s Nachts vliegen er ook vlinders. Dat zijn nachtvlinders. Kijk maar naar het filmpje.
Hoe wordt een vlinder geboren ? Dat is toch wel heel bijzonder. Kijk maar naar het filmpje. www.schooltv.nl Een koolwitje legt eieren op een blad. In het ei groeit een rups, die rups knaagt een gat in de eischaal. Na het uitkomen eet de rups eerst de eischaal op en daarna eten ze bladeren van planten.
Wat eten vlinders ? Vlinders eten nectar uit bloemen. Ze zuigen en drinken met hun lang opgerolde tong, een soort van slurf. Een beetje zoals bij olifanten. Kijk maar naar het filmpje. www.schooltv.nl Olifanten zijn niet de enige dieren met een slurf. Vlinders hebben ook een slurf, waarmee ze nectar uit bloemen halen. Kijk maar!

This site uses cookies to deliver our services. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Cookie Policy. Your use of ThingLink's Products and Services, is subject to these policies and terms.