Ridders en Kastelen groep 4
Mini-pad kastelen mini-pad-kastelen.yurls.net zelfwerkzaamheid, kieskast, zelfstandig werk, groep 4-5, begrijpend lezen, digibord, internetvaardigheden, kastelen, ridders
Plaatje van binnenkant kasteel www.distanttrain.com castle
Filmpje leven in een kasteel www.schooltv.nl In de Middeleeuwen werden kastelen gebouwd ter verdediging. Want het was een onrustige tijd. Vaak werd er flink gevochten om zo'n kasteel. Als er niet gevochten werd, ging het leven op het kasteel er meestal rustig aan toe. Er werd gewoond, geleefd, plezier gemaakt. In de woonkamer van het kasteel was een lekkere openhaard. Hier konden de kasteelbewoners zich warmen. Dat was hard nodig, want de zon kon niet in het kasteel schijnen. Daar waren de vensters te smal voor. En er was geen glas in de vensters die de wind kon tegenhouden. De vrouwen handwerkten, de kinderen van het kasteel deden in de kamer spelletjes. De ridder praatte met vrienden.
Filmpje over het ontstaan van kastelen. www.schooltv.nl In de Middeleeuwen werden de eerste kastelen gebouwd. Het was een onrustige tijd. De mensen voelden zich niet veilig.
Filmpje over een aanval op een kasteel. www.schooltv.nl Met een stormram werd de poort open gebeukt. Het vechten kon beginnen!
Het Klokhuis over kasteelbeheer. www.ntr.nl
Filmpje Het Klokhuis over ridders www.ntr.nl
Digitaal prentenboek De koning met de paardenoren www.bibliotheekbreda.nl kmpopre
Kleurplaten www.coloring.ws Medieval royalty coloring pages for preschool, kindergarten and elementary school children to print and color.
Middeleeuwse muziek youtu.be Wonderful Medieval music by Azam Ali
Ridder Rikkie prentenboek youtu.be YouTube
Interactieve kijkplaat gebruikers.zwijsen.nl De riddertijd ... klik en leer - Gebruikers

This site uses cookies to deliver our services. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Cookie Policy. Your use of ThingLink's Products and Services, is subject to these policies and terms.