Leven op de Noordpool
www.youtube.com Dit lieve filmpje heb ik gemaakt tijdens een workshop op school. We moesten onder de beelden zelf geluid zetten. Het resultaat is erg leuk.
www.schooltv.nl Leven op de Noordpool gaat er iets anders aan toe dan bij ons. Het is er een stuk kouder en ze hebben er hele andere vervoersmiddelen dan wij.
www.schooltv.nl Brrr… Het is winter en het is koud. Wolfram vertelt over de iglo, eskimo’s, de kou en wat een wintervacht is.
www.schooltv.nl Thema: Natuur & Winter. Hoe overleven de dieren de kou, zoals bijvoorbeeld de pinguïn? Een combinatie van vet en veren of vacht zorgt voor een luchtdichte en kouwerende isolatie. Dieren zonder vacht, zoals walvissen, hebben een extra dikke vetlaag. En dieren die niet al deze voordelen hebben verhuizen gewoon naar een warmer oord.
www.schooltv.nl Kun jij samen met de andere kleimannetjes raden wie of wat kleimannetje Hannetje uitbeeldt?
www.schooltv.nl Afl.: Walrus. Walrussen zijn bijzonder. Ze zwemmen als enorme vissen in het water, maar toch zijn het zoogdieren. Bovendien moeten ze, net als mensen, gewoon ademhalen. Hoe blijven ze dan zo lang onder water? En hoe overleven ze in de ijskoude poolgebieden? Maurice bezoekt een groep walrussen in het Dolfinarium en gaat op onderzoek uit.
www.schooltv.nl Een walvis is heel groot. In dit filmpje laten een heleboel kleuters zien hoe groot precies.

This site uses cookies to deliver our services. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Cookie Policy. Your use of ThingLink's Products and Services, is subject to these policies and terms.