Collage dels compositors del Barroc
H.Purcell (1658-1695) Anglaterra (Westminster) www.britain-magazine.com
Purcell va escriure un rondó l'últim any de la seva vida per acompanyar musicalment una obra teatral. Benjamín Britten va utilitzar l'obra com a base per a la seva obra "Guia d'orquestra per a joves".
Rondó Abdelazar www.youtube.com Henry Purcell - Abdelazer Suite: II. Rondeau, conducted by Roger Norrington (Orchestra of the Age of Enlightenment)
J.Pachelbel (1653-1706) Alemania (Núremberg) www.vuelaviajes.com
Va comprondre un cànon el qual ens permet veure com van entrant les diferents veus de baix continu a fins quan s'incorporen els violins i la viola. Es tracta d'un baix obstinat perquè es repeteix la mateixa melodia durant tota l'obra.
Cànon de Pachelbel www.youtube.com The everlasting favourite for wedding solemnizations and march-ins, Canon in D by Pachelbel is one of the most famous pieces of classical music. VETTA Live m...
A.Vivaldi (1679-1741) Itàlia (Venècia) static.betazeta.com
Vivaldi és força conegut gràcies als quatre concerts de "Les quatre estacions" tot i que també ha escrit moltes óperes i cantates. Les va escriure per les noies de "l'Hospedale de la Pietà", un horfanat que només hi havia per a les noies de la ciutat de Venècia. Vivaldi hi va donar classes molts anys.
Concert de l'estiu - Les quatre estacions www.youtube.com
M.A.Charpentier (1634-1704) França (París) www.grand-paris.jll.fr
Marc Antoine Charpentier és un dels músics més importants del Barroc francès. Va escriure l'obra "Te Deum" en la que destaca la seva orquestració amb timbals i trompetes. És a més la sintonia que utilitza la Unió Europea de Radiofusió per iniciar l'emissió del Festival de l'Eurovisió des de l'any 1954.
Sintonia "Te Deum" www.youtube.com Smíchovská komorní filharmonie - Josef Vondráček Smíšný pěvecký sbor Univezity Karlovy v Praze, Pedagogické fakulty - Jana Veverková
J.P. Rameau (1683-1764) França (Dijon) upload.wikimedia.org
J.P. Rameau fou un compositor, clavecinista i teòric musical del barroc francès. Les seves òperes es caracteritzen per incloure el ballet. "Les indes galants" descriu les aventures amoroses dels protagonistes en diferents països exòtics (Turquia, Pèrsia, l'Imperi Inca, Amèrica del Nord, etc). La música és elegant, amb un estil barroc francès ple d'ornaments i una posta en escena molt visual.
Les indes galants www.youtube.com Rondeau des Indes Galantes de Rameau interprété par Magali Léger et Laurent Naouri, les Musiciens du Louvres sous la direction de Marc Minkowski en version d...
J.S.Bach (1685-1750) Alemanya (Eisenach) www.gastgeber-eisenach.de
J.S.Bach el "Preludi" de la suite número u.Va escriure suites per a violoncel sol. En una suite trobem diversos de tempo contrastant. El "Preludi" és el primer moviment de la suite.
Preludi de la Suite número 1 www.youtube.com La música de Bach entre los ruidos ambientales de un vagon de metro.
Monteverdi (1576-1643) Itàlia (Cremona) upload.wikimedia.org
Monteverdi va ser un compositor, gambista i cantant italià que va marcar la transició entre la tradició polifònica i madrigalista del segle XVI i el naixament del drama lírics i el de l'òpera en el segle XVII. És la figura més important en la transició entre la música del Renaixament i la del Barroc. L'orfeo és l'òpera que encara es conserva i que encara s'enregistra i es representa. La "Tocata" és l'obertura d'aquesta òpera i és un fragment únicament instrumental.
L'orfeo Tocata www.youtube.com YouTube
Monteverdi (Cremona) www.consostatic.com
J.S.Bach (Eisenach) www.orangesmile.com
J.P.Rameau (Dijon) frankreichparisreisen.com
M.A.Charpentier (Paris) www.vivesintrabajar.com
A.Vivaldi (Venècia) images.forwallpaper.com
J.Pachelbel (Núremberg) www.abcviajes.com
H.Purcell (Westminster) www.visitarlondres.es

This site uses cookies to deliver our services. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Cookie Policy. Your use of ThingLink's Products and Services, is subject to these policies and terms.