Matkailualan ekspertit listasivat 10 tulevaa alan trendiä. Maailman johtava matkailumedia Lonely Planet ja International Air Transport Association (IATA) juhlistivat lentomatkustajaliikenteen 100-vuotista historiaa katsomalla tulevaisuuteen. Tässä heidän 10 ennustustaan alalle. www.msn.com Nämä ovat kymmenen seuraavaa matkailutrendiä
Matkailu elämäntapana Ennusteiden mukaan vuonna 2032 6,6 miljardia ihmistä matkustaa ilmojen halki vuodessa - tämä edellyttää 4,4 % vuotuista matkustajamäärien kasvua. Lonely Planetin mukaan tähän johtaa se, että matkustamista ei enää nähdä niinkään harvinaisena herkkuna kuin elämäntapana.
Festivaaleista yhä kansainvälisempiä Lentojen halpeneminen ja lentomatkojen nopeutuminen tekevät festivaaleista kansainvälisempiä: enää ei tarvitse turvautua vain lähiseudun kulttuuri- ja festivaalitarjontaan. Jo nyt näkyvän trendin uskotaan vahvistuvan entisestään.
Lonely Planet ennustaa kiristyvän kilpailun näkyvän myös lentokoneiden economy-luokassa: upeampaa sisustusta, yksilöllisempää otetta, parempia istuimia ja parempaa ruokaa. Esimerkiksi Finnair on jo ottanut askeleen tähän suuntaan uusimalla ruokalistaansa.
Lentokentille lisää aktiviteettejä Lentokoneiden lisäksi elämäntapamatkailijoita tullaan hemmottelemaan myös lentokentillä. Lonely Planet ennustaa, että lentokenttien kehityssuunta on matkustajaystävällinen: spat, viheralueet sekä elokuvateatterit tulevat olemaan lentokenttien vakiovarustusta - myös muillekin kuin VIP-ihmisille. 
Jo nyt on näkyvissä trendi, että hotellin ei haluta olevan pelkkä nukkumispaikka, vaan nukkumisestakin halutaan saada elämyksiä. Katso vinkit elämykselliseen yöpymiseen! www.msn.com Katso maailman erikoisimmat majapaikat: hotellit, majatalot ja lomahuoneistot.
Eettinen matkustaminen Eettinen matkustaminen nousee aina vain tärkeämmäksi uusien sukupolvien myötä. Jo nyt 70 % matkaajista odottavat matkanjärjestäjiltä ympäristöystävällisiä ratkaisuja sekä kestävän kehityksen tukemista. 
Matkojen suunnittelu etukäteen vähenee Uusi teknologia ja älypuhelimet tekevät matkustamisesta spontaania. Matkasuunnitelmat tehdään paikanpäällä käyttäen hyväksi tietoa säästä, tapahtumista ja tarjouksista. 
Matkustaminen offline Spontaanin matkustuksen rinnalla nousee myös tavoittamattomuuden trendi. Hotellit keskellä erämaata ilman yhteyttä tietoverkkoon kasvattavat suosiotaan koko ajan. Kun normaalissa elämässä on aina tavoitettavissa, loma paikassa, missä se ei ole edes mahdollista, on todellista lomaa.
Paikallistieto kunniaan Kaipaus aidosta ja alkuperäisestä sekä halu löytää paikallisten suosimat kolkat tulee vain lisääntymään. Kun turistivirrat kasvavat, kasvaa myös turistien halu löytää ne hyvin piilotetut paikalliset helmet. Sosiaalinen media tarjoaa tähän paljon hyviä työkaluja.
Virtuaalimatkustaminen Samalla, kun matkustaminen tulee entistä helpommaksi, sen tekee myös virtuaalimatkustaminen. Enää ei ole pakollista koluta maailman jokaista kolkkaa itse, sillä netti tarjoaa upeat mahdollisuudet unelmointiin ja tutustua paikkoihin jopa katutasolla, omalta sohvalta.
Jorma Lehtinen @Notium<br /> <br />Chief Challenger, EcoSystemic Mapper, - Pro 2.0 Change - Passionately &amp; Professionally ... They&apos;re Rapping, I&apos;m Mapping - &apos;Muut räppää, mä mäppään&apos; ;-)<br /> Espoo, Finland · about.me/Jorma_Lehtinen twitter.com Les tout derniers Tweets de Jorma Lehtinen (@Notium). Sparring Partner 2.0+ | Business EcoSystem Designer&Builder | StoryMapping Wizard - Passionately & Professionally - Business Owner @Notium Ltd Oy & @MaahisMaa. Maahismaa, Siuntio, Finland
Pro 2.0 Change - Passionately &amp; Professionally! about.me JORMA is a small business owner in Siuntio, Suomi. Book a consultation from their page.
LinkedIn Profile fi.linkedin.com
Notium Rich Media &amp; Re-Mixed Map Gallery www.thinglink.com Change Your Maps, Change Your Life - CARTA 2.0 StoryMaps has an interactive profile on ThingLink
http://spoti.fi/1hP2MnE <br />Lataa Malagaan iTunesista: http://bit.ly/1v8fLne <br />Facebook: http://www.facebook.com/jariinfo <br /> www.youtube.com Kuuntele Malagaan Spotifyssä: http://spoti.fi/1hP2MnE Lataa Malagaan iTunesista: http://bit.ly/1v8fLne Facebook: http://www.facebook.com/jariinfo Jari Sillan...
The Official Travel Site of Finland - click to dive deeper www.visitfinland.com The Official Travel Guide of Finland — VisitFinland.com