Orkestinstrumenten
Trombone www.youtube.com Sheet Music: http://artofsoundmusic.com/4-trombones/let-it-go Song by Kristen Anderson-Lopez and Robert Lopez. Arranged and performed by Christopher Bill ---...
Contrabas archief.schooltv.nl De contrabas behoort tot de familie van gestreken snaarinstrumenten waartoe ook de viool, de altviool en de cello behoren. De contrabas is een snaarinstrument van bijna 2 meter lang en heeft vier snaren, die gestemd zijn als de vier laagste snaren van de gitaar. De contrabas wordt met een strijkstok (arco) of met de vingers ('plukken') bespeeld.
Cello archief.schooltv.nl Job vindt de cello het mooiste instrument dat bestaat. Als hij speelt, vergeet hij alles om zich heen.
Pauk archief.schooltv.nl De pauk is een gestemd slaginstrument. In het symfonie-orkest zijn er altijd twee, soms meer te vinden. Het is een metalen ketel, waarover een kalfs- of kunststof vel gespannen is. Dit instrument kan tonen van verschillende hoogte voortbrengen en worden aangeslagen met stokken met een vilten kop.
Marimba archief.schooltv.nl Dit is een marimba, het is een onderdeel van een slagwerkinstrument. In dit filmpje zie je een uitleg over de Marimba.
Hoorn archief.schooltv.nl De hoorn is een koperen blaasinstrument waarvan de buis is opgerold tot een cirkel. De totale buislengte van het instrument is ongeveer 4 meter! Oorspronkelijk werd de hoorn (zonder ventielen) gebruikt voor het geven van signalen, bijvoorbeeld bij de jacht, of bij het brengen van de post. De hoorn kwam voor het eerst in klassieke orkesten voor om het geluid van de jachthoorn te imiteren.
Bastuba www.youtube.com Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Hobo archief.schooltv.nl De hobo is een houten blaasinstrument met een dubbel riet. Het instrument kenmerkt zich door zijn warme, maar doordringende geluid. Daarom is het vaak de hoboïst die de toon aangeeft bij het stemmen van de instrumenten van het symfonie-orkest.
Klarinet archief.schooltv.nl Willem-Jan is gek op het geluid van de klarinet. Behalve als er een vreselijke piep uitkomt. Dat overkwam hem een keer tijdens een uitvoering!
Fagot www.youtube.com Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Dwarsfluit archief.schooltv.nl Isabel vindt de dwarsfluit het mooiste instrument dat er is. Ze speelt een stukje uit De rattenvanger van Hamelen.
Trompet archief.schooltv.nl Sem is 14 jaar. Hij is gek op het geluid van de trompet. Hij speelt in een bandje en op het conservatorium.
Viool archief.schooltv.nl De viool behoort tot de familie van gestreken snaarinstrumenten waartoe ook de altviool, de cello en de contrabas behoren. De viool is een instrument met vier snaren, die met een strijkstok, of met de vingers, in trilling gebracht worden.
Alt Viool www.youtube.com Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
De Dirigent archief.schooltv.nl Josef Suilen dirigeert het harmonieorkest van Wierden.

This site uses cookies to deliver our services. By using our site, you acknowledge that you have read and understand our Terms of Service and Cookie Policy. Your use of ThingLink's Products and Services, is subject to these policies and terms.