Alkuperäinen juttu Villen blogissa. Klikkaa ja sukella syvemmälle... www.villetolvanen.com Tuntuuko somettaminen aivan liian vaikealta arjessa? Sinulla on ongelma.
Anna palautetta Villelle Twitterissä... twitter.com Los últimos tweets de Ville Tolvanen (@villetolvanen). Forbes Top 3 Influencial CMO | Founder | #Digitalist | Strategist | Advisor | Keynote | Follow my international profile @digitalistinfo. #Sharingiscaring
Notium Twitterissä
Joren profiili About..me:ssa
Tästä on hyv'ä alkaa ;-> youtu.be Kulotusta Sallan Palotunturilla 9.6.11
Avainviestit syntyvät johtamalla yrityksen visiosta, missiosta, tavoitteista ja strategiasta tarina. Tarinan tulisi kuvastaa yrityksesi tuottamaa lisäarvoa asiakkaille. Ei siis mitä yrityksesi tekee, vaan mitä se saa aikaiseksi. Suurin osa suomalaisista organisaatioista puhuu itsestään eikä lisäarvostaan asiakkaille. Tarina kiteyttää yrityksesi ajatuksen tulevasta, tekemisestä lisäarvosta ja osaamisesta. Asiakkaasi ei halua tietää mitä osaat, vaan mitä voit saada asiakkaalle aikaiseksi nyt ja tulevaisuudessa. Haastavaa, mutta ehdottomasti sen arvoista.
Saadaksesi todistusaineistoa, sinun on luotava prosessi jossa tarjoukset, dokumentaatiot, presentaatiot ja tarinat onnistuneista asiakkuuksista luovat yhtenäisen materiaalipankin. Materiaalipankkiin pitäisi saada pilveen uutta tavaraa jos ei päivittäin niin ainakin viikottain.
Tämä tapahtuu luomalla kuvamateriaalia, videoita, ääniä ja yhdistelemällä niitä kiinnostavalla tavalla. Muista että vastaanottaja ottaa vähintään puolet pois siitä mitä esität ”myyntipuheena” Joudut siis dramatisoimaan tekemistäsi kunnolla. Esimerkiksi vaikkapa Audin vanha TV-mainos jossa autolla ajettiin ylös hyppyrimäkeä.
Media on kanava jota voit hyödyntää todistusaineistosi jakamisessa. Medium eli media on kanava jolla levität sanomaasi. Yrityksesi ylivoimaisesti tärkein kanava on domainisi verkossa. Sinne syntyvää materiaalia voit levittää somessa, pr:llä tai maksetulla markkinoinnilla. Hyvä puoli oman kanavan käytössä ja julkaisemisessa on myös se, että sisältö elää ja joskus myös leviää verkossa.
Tee tätä jos ei päivittäin niin viikottain. Tärkeämpää yrityksen brändäämisessä on jatkuva vaikuttaminen kuin satunnaiset ilotulitukset. Hyvä brändi on kuin kaikuluotain joka lähettää yhdenmukaista, relevanttia ja kiinnostavaa viestiä tasaisiin väliajoin.
Katso viikottain miten kävijämääräsi verkossa kehittyvät. Se on hyvä mittari myös muiden kanavien toimenpiteiden aiheuttamille vaikutuksille. Katso lineaarista kehitystä ja vertaa kuukausia vuosien välillä. Luo yksinkertainen dashboard jossa näet sometuksen, oman kanavan ja viestinnän vaikutuksia. Etsi vertailukohtia. Verkossa paljon on paljon eli isosti näkyvät toimijat myös viestivät paljon. Lisää uusia kanavia, testaa ennakkoluulottomasti vaikkapa Instagramia tai mitä tahansa uutta. Katso vaikutukset ja karsi kokonaisuutta. Pysy terävänä ja valloita asiakkaasi maailma.
Lisää klikkailtavaa ja tutkailtavaa... CARTA 2.0 StoryMaps a la Notium www.thinglink.com Change Your Maps, Change Your Life - CARTA 2.0 StoryMaps has an interactive profile on ThingLink